September is de maand waarin het allemaal nog niet zo serieus hoeft. Er wordt hard getraind aan de opbouw, maar daarnaast is er nog plek voor een paar korte uitstapjes. Zo was er wederom de Ronde van Winsum, de wielerkoers voor atleten. Daarnaast stond de Klimduinrun weer op het programma.

Tijdens de Ronde van Winsum blijkt dat mijn 800m kwaliteiten mij helpen voor een explosieve sprint, maar veel meer dan dat wordt het niet. Met een ingekort parcours van 65 km (40 rondes) lijkt een finish in het peloton haalbaar. Niets was minder waar, maar dat had ik vooral aan mezelf te danken. Een 800m loper focust zich op versnellingen van concurrenten en parreert deze onmiddelijk. Handig in een 800m, maar niet tijdens een koers. Na 25 rondes was de koek behoorlijk op. Het verschil met echte wielrenners en atleten? Atleten rijden geen strak tempo. Er wordt op het ene moment 56km/u gereden en vervolgens zakt het tempo weer in tot net boven de 30km/u. Met nog 5 rondes te gaan werd er weer zo’n demarrage geplaatst en werd ik helaas uit het peloton losgereden, samen met Pim Molenaar en Arend Mulder. Met een 19e positie in het eindklassement kan ik tevreden zijn, want het was gewoon een schitterende ervaring. Wielrennertje spelen voor grote jongens! Ik raad het iedereen aan!

Verder was er nog de Klimduinrun. Na mijn debuut in 2011 met een finale plaats had ik toch ook dit jaar zoiets in mijn hoofd. De tegenstand was echter goed getraind en liep het mulle zand een stuk sneller op. In de series werd ik 2e achter topsprinter Wouter Brus. In de halve finale moest ik het echter afleggen tegen 2 andere specialisten, waaronder Robin Ruyter en haalde de finale niet. Sommigen noemden het een deceptie, anderen een fiaso. Hoe dan ook.. Ik heb me vermaakt en heb gestreden voor wat ik waard ben. Als je niet kunt verliezen kun je ook niet winnen, dus met deze wijze les ga ik oktober in. Daarin zal de 4 Mijl van Groningen mijn allereerste echte wedstrijd zijn.

Tijdens de Klimduinrun besprak ik met Losseveter mijn route voor dit jaar. Zie hieronder het fragment.

Thijmen Kupers Klimduinrun from Losse Veter on Vimeo.

By | 2017-07-21T09:58:22+02:00 oktober 9th, 2013|Regionaal, Training|0 Comments