Voorafgaand aan de start van mijn seizoen ben ik twee weken met een 4-tal teamgenoten naar Aznalcazar vlakbij Sevilla gereisd voor een trainingskamp. In de warme Spaanse zon gingen de trainingen goed en waren behoorlijk zwaar. Dat is precies de reden waarom een trainingskamp werkt, want je bent de hele dag bezig met je herstel of je voorbereiding op een training, dus kun je veel vaker diepgaan zonder blessures (plus in de zon trainen is toch ook wel erg lekker).

Een week geleden terug uit de warmte in Spanje liepen Stefan Wessel, Victor Bouwman en ik dit keer niet door een warm park bij Plaza de España in Sevilla, maar door een ondergesneeuwd park bij min 3 in Dortmund. Na de warming up begon dan anderhalf uur later dan gepland de eerste 800m van het seizoen/jaar. Vlak voor het startschot vroeg de Duitse in mijn baan nog wat ik wilde openen in de eerste rondes. Ik had geen idee en was ook iets te nerveus om nog een goed antwoord hierop te geven en haalde dus mijn schouders maar op en ging klaar staan.

Het startschot viel en vanaf toen moest het plan,’500m soepel en vervolgens proberen te versnellen’, uitgevoerd worden. Openingsronde loopt altijd soepel, maar 25,5sec is misschien toch wat snel. 400m in 52,5sec is zeker stevig, maar nog steeds liep het soepel. Vanaf 500m versnelde ik maar toen merkte ik de harde opening wel, want 150m later was de snelheid er wel echt uit. Een slotronde van 29,5sec was uiteindelijk jammer, maar wel te verwachten. Door mijn vertraging was ik nog bang dat ik ingehaald zou worden, maar toen ik omkeek zag ik dat mijn tegenstand pas de bocht in kwamen, terwijl ik het rechte stuk alweer in liep. Ik verbaasde mij erover hoe groot het gat was, want ik had geen moment door gehad dat ik zover voor lag.

De klok zag ik vervolgens stil komen 1.49.62! Door de tijd en de voorsprong was ik bijna meer verbaasd dan blij! Bijna, maar ik was dan ook wel behoorlijk verbaasd. Een solo sub 1.50 race is niet iets wat ik nu mogelijk achtte voor mij en geeft mij dus wel vertrouwen voor komende races!
Kortom: ik heb zin in komend seizoen!

By | 2017-07-21T09:58:22+02:00 januari 20th, 2013|Nationaal|0 Comments