Na 3 dagen Portugal vond ik het weleens tijd om een stuk te schrijven, dit mede door de inspirerende verhalen die ik lees uit het boek: ‘Ik loop, dus ik besta.’ Een knipoog naar: ‘Ik denk, dus ik besta.’ Volgens mij zijn beide uitspraken ook goed te combineren tot: ‘Ik denk, dus ik loop.’ Ik kom namelijk nergens zo ontspannen van terug, zowel fysiek als mentaal, als van een training in de Portugese zon. Er hoeft hier ook helemaal niets. Even niet overal internetten en bellen en smsen, maar gewoon ‘back to basics’.

Back to basics was in mijn hoofd al op dag 1 aanwezig. Ditmaal niet in de vorm van een rondje hardlopen, maar in de vorm van een kort kapsel. Even de sfeer en de cultuur proeven tijdens een zoektocht naar een kapper. Na een half uur rondlopen vond ik een kapperszaakje en heb mijn ijdelheid opzij gezet en gevraagd of er wat af gehaald kon worden. Dat kon, dus na een kwartier had ik gewassen en geknipt haar en was ik klaar voor de komende twee weken.

Dag twee was een kennismaking met het sportcomplex in Monte Gordo. Een erg mooi luxe complex en er hing wel echt een sfeertje. Ik kan het niet helemaal goed plaatsen, maar je merkt gewoon dat er geen plek is voor half werk. Misschien kwam dat ook door de bulderende stem van een Engelse coach over het veld, maar hier worden kampioenen gemaakt. Hopelijk ben ik er daar 1 van en hopelijk zijn er daar meer van uit het team.

Een team is echt onmisbaar. Dat merkte ik op de derde dag tijdens de tweede baantraining. Een pittig programma, maar met een trein van een stuk of 8 man was dit prima te lopen. Iedereen houdt mekaar scherp. Je wordt gestimuleerd als je te langzaam loopt en je wordt op je plek gezet als je te hard loopt. Iedereen moet en kan van elkaar profiteren. Vandaag vergat tijdens de laatste 200m iemand dat even, maar dan is er altijd wel iemand, en in dit geval zo’n 10 iemanden die de dader even herinnerd aan zijn plek binnen de trein. Je kan niet zomaar jezelf loskoppelen van zo’n trein. Dat is als het zwaar is ideaal! Als het goed loopt perfect om energie te bewaren voor de rest van de twee weken.

By | 2017-07-21T09:58:22+02:00 april 23rd, 2012|Training|0 Comments