Terugkijkend op een mooi trainingskamp. 2 weken lang weg van alle afleidingen. 2 weken lang doen wat er nodig is. 2 weken lang doen wat ik mag doen en 2 weken lang doen wat ik wil doen. Zo kijk ik terug op weer een prachtige trainingsstage in portugal. Tweemaal eerder ben ik in Portugal geweest, maar toen in Villamoura. Ook mooi, maar anders. Dit maal was ik in Monte Gordo, waar zo’n beetje alle Nederlandse MiLa lopers heen komen om te trainen. Team4Mijl komt hier dan ook al jaren en dit jaar voor het eerst met mij. De accommodatie was mooi en de sfeer droeg passie uit. Passie voor de atletiek in elk onderdeel, maar toch voornamelijk hardlopen. Het was alsof iedereen topsport ademde en ik heb volop gebruik gemaakt van die lucht. De eerste week vooral veel kilometers gedraaid en lekkere tempo’s op de baan. De 2e week terughoudender, omdat zaterdags Lisse op het programma stond om Bram Som te hazen naar een goede 1000m tijd (2.17).

Nu ik weer terug ben in Nederland is het allemaal weer even wennen. Studie is weer volop bezig, maar mijn focus is nu toch vooral op de wedstrijden die komen gaan. Hoe scherp ben ik. Hopelijk beter dan ooit, maar dat gaan we zien. Aankomende zaterdag in Hoorn staat de 800m op het programma en ik ben razend benieuwd, maar natuurlijk ook wel een beetje nerveus. 1x pas heb ik onder de 1.50 grens gelopen. Het doel is het niveau van een 1.48 loper te bereiken en hopelijk te ontstijgen.

By | 2017-07-21T09:58:22+02:00 mei 4th, 2012|Training|0 Comments