Gespannen was ik vandaag wel voor de start. Ik voelde druk van mezelf om te presteren, want zilver was toch ergens wel het minimum wat ik mee naar huis wilde brengen. Tijdens de warming-up heb ik om de spanning wat weg te drukken warmgelopen met andere finalisten. De spanning trok wat weg en de focus kwam opzetten.  Zoals zo vaak kreeg ik een muzikale ingeving en hield dit vast om mijn concentratie vast te houden.

In dit geval was het het volgende nummer:

Na de start was ik goed weg, maar zag Robert Lathouwers langszij komen en wilde deze volgen, want het voelde alsof hij met medium tempo door zou lopen. 50m later zat ik echter opeens ingesloten en voelde toen pas dat het tempo helemaal niet hoog lag. Op dat moment was er eigenlijk al vrij weinig meer mogelijk voor mij om nog goud te pakken. Als Lathouwers het tempo laag zou houden was mijn enige hoop dat hij op tijd weg zou springen en ik in zijn kielzog mee kon versnellen zonder oponthoud en hopen op een moment dat hij stil zou vallen. De tactiek die besproken was met Guido kon ik onmogelijk meer uitvoeren, want op 350m was er het plan om voorop te gaan lopen. Op 350m was mijn enige optie om mij af te laten zakken naar de laatste positie om vervolgens weer buitenom naar voren te lopen. In een split second had ik beslist dat dit geen optie was en dat ik mijn kansen moest wagen totdat er ergens een gat viel. Op 550m ging het hele veld breed en was de spanning ontzetten hoog. Wie zou het vuurwerk openen. Het was Erwin de Jong waarop vervolgens Lathouwers versnelde waarna ik zo snel mogelijk de opening die daarbij ontstond te gebruiken voor mijn aanval. Ik kwam licht in het gedrang met Jorian Damen en vervolgens was het Erwin de Jong die voor mij de deur dicht deed. Op dat moment liep Robert er met volle kracht vandoor en moest ik iets inhouden om buitenom Erwin de Jong te lopen. Op dat moment was zilver het maximaal haalbare. Op 50m voor de finish zag ik ook dat ik mijn medaille eigenlijk al binnen had en liep ergens wat teleurgesteld de finish over.

 

Natuurlijk is zilver op een NK niet niks en al helemaal niet als Robert Lathouwers die in de vorm van zijn leven verkeerd meedoet, maar ik vond het wel jammer dat ik nergens in de race alles op alles heb kunnen zetten om het Robert zo moeilijk mogelijk te maken. Dit kwam puur door een tactische blunder aan het begin van de race. Uit deze race kan ik voor het aankomende EK alleen maar weer leren, dus ik ben wel blij dat ik dit NK heb gelopen. Eigenlijk had ik nog nooit een finale boemelrace gelopen en nu ben ik dus weer een ervaring rijker.

Na deze kan ik alleen maar concluderen dat goud na 150m eigenlijk al niet meer mogelijk was en dat ik na deze race alleen maar meer zin heb om alles op alles te zetten om zo ver mogelijk het aankomende EK in te komen. Kortom, dit was weer een weekend genieten!

Officiële uitslag

Pl. Laan Nr Naam PR Vereniging Cat Resultaat Info
1 3 521 LATHOUWERS Robert   Rotterdam Atletiek Sen 1:52.90  
2 4 51 KUPERS Thijmen   Atletico ’73 Sen 1:53.85  
3 5 120 DAMEN Jorian   Cifla Sen 1:54.46  
4 7 516 JONG Erwin de   Rotterdam Atletiek Sen 1:54.55  
5 2 241 NOORT Pascal   Haag Atletiek Sen 1:55.48  
6 1 539 DUDINK Willem   SAV Sen 1:55.58  
7 8 312 BOON Paul   Hollandia Sen 1:56.34  
8 6 582 BURGT Ate van der   Tartlâtos Sen 2:33.98
By | 2017-07-21T09:58:22+02:00 juni 17th, 2012|Nationaal|0 Comments