Bovenstaande titel is de titel die die ik de rest van mijn leven bij me zal dragen. Niemand die meer kan zeggen, indoor telt niet echt, want na mijn indoor titel heb ik nu ook de outdoor titel over 800m weten te bemachtigen.

In het Radio interview met OOG radio met Sybren Mulder kan iedereen horen hoe ik mij voorbereid en mij voel voor een NK, dus wel een aanrader wat mij betreft. Dus klik hier voor de link

Waar ik met name trots op ben is dat ik in korte tijd met heel hard werken mijn vorm op tijd terug heb gekregen om deze titel te bemachtigen. Een tijdje zag ik de strijd tussen Bram Som en mij op het NK als een race die ik niet zou kunnen winnen, en ik denk velen met mij. Deze titel zegt dan ook meer dan alleen dat ik goed 2 rondjes kan rennen, maar is in mijn beleving een teken dat er een zekere veerkracht is die mij weer op de been krijgt. Of dit door het harde trainingsschema en begeleiding van coach Eddy Kiemel komt, door het goede herstel door massages van Jan Douma of door de morele support van teamgenoten/vrienden en trainingsmaten zoals Victor Bouwman en Wouter Ploeger die mij de hielen lieten zien tijdens trainingen (bijvoorbeeld tijdens 3x3x400m). Waarschijnlijk is het dat allemaal en meer.

P1060296
NK Finale
De NK race zelf was er een uit het boekje. Een klassieke boemel waarin degene die als eerste de bocht in duikt waarschijnlijk ook zal winnen. Vorig jaar was Rober Lathouwers dit en liet zien hoe het moest. Dit jaar kon ik dit hem nadoen. Na een opening van 60 seconden versnelden we wat door en na een lichte duw van bronzen medaille winnaar Bob van der Ham nam ik het initiatief. Bram Som volgde mij op de voet, maar doordat ik in de bocht ontspannen hard doorliep hield ik krachten over. Op het laatste rechte stuk wilde Bram mij voorbij snellen, maar met de gespaarde krachten wist ik zijn aanval af te slaan en het goud mee naar huis te nemen in 1.52.54.

Dit jaar heb ik op de NK indoor en outdoor af moeten rekenen met twee olympiers (Robert Lathouwes en Bram Som). Dat dit lukt betekend dat ik op de goede weg zit. Voor beide atleten heb ik dan ook zeker veel respect en hoop in toekomst op hetzelfde podium te presteren als zij hebben gedaan.

 

Hieronder staat NK serie en finale 800m gefilmd door losseveter.

Finale 800m

Serie 800m

By | 2017-07-21T09:58:22+02:00 juli 22nd, 2013|Nationaal, Regionaal|0 Comments