Helaas geen competitie dit weekend, dus om toch een beetje ritme te houden liep ik tijdens de nacht van Groningen de 7km. Het was bedoeld als een rustige trainingswedstrijd zonder volle bak te verzuren. Vele teamgenoten liepen ook mee in dit veld, waaronder Wilfred van Holst en Stefan Wessel. Om 5 voor 9 was de start van de 7km, maar 5 en 10 minuten voor ons uit waren de 14 en 21.1 km wedstrijd gestart. Allemaal op hetzelfde parcours van 7km. Dit beloofde dus een chaos te worden zodra wij de laatsten zouden achterhalen.

De start werd gecontroleerd door team4mijl, want we liepen 8 man breed over de straat. Na 100m kwam een andere atleet voorbij en iedereen schoof rustig aan. Met ondertussen wat gepraat en gelach liepen we met 8 man van het team in de kopgroep. Het was voor iedereen een trainingsloop. Na 1.5km werden de eerste lopers achterhaald. Vanaf dat moment is er geen enkel moment geweest waarin je rustig kon lopen, want op elk stuk moest je opletten dat je geen langzamere lopers omver liep. Stefan Wessel werd bijna slachtoffer aan de chaos en kon nog net overeind blijven door zich aan een voorloper vast te grijpen.

Tot 5km ging alles soepel en op dat punt versnelden Wilfred en Stefan. Ik liep gecontroleerd door en liet de 2 maar gaan. Alleen Niek Blikslager zat nog in mijn kielzog, maar die viel na een paar scherp genomen bochten van mijn kant weg. De laatste 200m nog iets versneld en finishte ik als 3e in een tijd van 23.01. Zeker geen verkeerde tijd voor een trainingswedstrijd moet ik zeggen. Het geeft me toch wel weer aan dat de basis in ieder geval goed zit en dat op de 1500m toch misschien ook wel een goede tijd gelopen kan worden. In Tilburg tijdens het Loopgala zal ik waarschijnlijk mijn pr uit de boeken lopen van vorig jaar, maar de vraag is voornamelijk hoeveel sneller ik ga lopen.

(Wilfred won uiteindelijk de eindsprint van Stefan en deze liepen beiden een tijd van 22.42. Niek werd 4e en Henk Bakker 5e.)
Uitslagen van de Nacht van Groningen 2012.

By | 2017-07-21T09:58:22+02:00 mei 18th, 2012|Regionaal|0 Comments