Het Team 2017-07-21T09:58:22+02:00

Team 4 Mijl is in oktober 2003 opgericht als Stichting Team Grunning. Sinds 1 april 2007 is het team geadopteerd door de “4 Mijl van Groningen”, één van de grootste hardloopevenementen van Nederland. Daarom voert het team sindsdien met trots de naam Team 4 Mijl.

Naast de 4 Mijl heeft het team in Runnersworld Groningen en Craft twee sponsors van formaat. Zij voorzien het hele team van kleding en schoenen.

Sinds de oprichting van het team en haar formalisering in stichtingsvorm (en als zodanig ingeschreven bij de kamer van koophandel te Groningen) wordt bestuur wordt gevormd door een onafhankelijk bestuurslid (Joost Wessels), vertegenwoordiger van Groningen Atletiek (Nico Wennekes) en een manager technische zaken (Eddy Kiemel). Al deze functies zijn onbezoldigd. Uiteindelijk moet deze structuur leiden tot een duurzame vorm van ondersteuning van de atleten. Waarbij dit uiteindelijk moet leiden tot een optimale trainingssituatie met een optimale begeleidingsstructuur.

 

 
Impressie van trainen binnen Team 4 Mijl:
 

 
Team 4 Mijl kent verschillende trainingsstages en weekenden. In 2010 was Losseveter aanwezig op één van deze weekenden en hebben hier onderstaande video van gemaakt.
 

Trainingsweekend Team 4Mijl from Losse Veter on Vimeo.