Vandaag stond DE race van het seizoen op het programma. Een onverwachte wending in mijn wedstrijd seizoen, maar ik was natuurlijk super blij dat ik de kans heb gekregen van de organisatie om mij te meten met de toch wel wereldtop. Aan de start de nummer 1, 2 en 3  van het afgelopen Europees Kampioenschap en een aantal snelle Kenianen. Daarnaast Robert Lathouwers en ik die de eer voor Nederland in dit veld hoog moesten houden.


Aangekomen bij het stadion kreeg ik mijn accreditaties etc. zodat ik overal binnen kon komen. Toch ook een leuke bijkomstigheid bij zo’n gigantisch mooie wedstrijd. Links en rechts lopen top atleten uit alle hoeken van de wereld langs elkaar heen, dan is dat toch erg gaaf om daar deel van uit te mogen maken. Toch moet ik zeggen dat ik aardig rustig kon blijven onder deze omstandigheden. Normaal heb ik vrij veel stress voor een “belangrijke” wedstrijd, want zelfs bij de series van het afgelopen NK-indoor had ik toch vrij veel zenuwen. Volgens coach Guido was het misschien wel gewoon, omdat mijn lichaam klaar was om een topprestatie te leveren. Achteraf gezien helemaal geen gekke gedachte.

Bij de callroom aangekomen merkte ik wel weer dat ik het groentje in het startveld was, want ik was mijn rugnummer vergeten op te halen. Gelukkig was ik al als eerste om te melden bij de callroom en had ik nog tijd om mijn rugnummer op te halen. De medewerkers in de callroom begonnen vervolgens allemaal automatisch Engels tegen mij te praten, want zo bekend ben ik niet. Hoog tijd om mijn sporen te verdienen dus.

 

Op de baan en na bijna overgeslagen te worden bij het voorstellen viel het startschot. Het plan was om niet achteraan te komen en dus vrij pittig te starten. Pittig starten was in dit startveld als 3e van achteren aansluiten.  Geen moment was er eigenlijk vervolgens om rustig in je ritme te komen, want je moet gewoon snoeihard doorlopen om niet de aansluiting te verliezen. Een opening van 51.8 voor mij na 400m en vervolgens op 500m was mijn plan om iets door te versnellen. Ik verhoogde mijn frequentie, maar toch liep de rest van het veld weg. Toch bleef 1 atleet(Rimmer) wat achter en liep breed en liet een groot gat aan de binnenkant vallen. Ik probeerde tussendoor te komen, maar hij zag dit aankomen en sneed mij direct de pas af.

Nog 150 meter te gaan en net de pas afgesneden. Hoog tijd om door te versnellen dus. In mijn hoofd klopte de race gewoon. Ik had een klein gaatje laten vallen met Rimmer, doordat ik moest afremmen en daarvoor zat een gat van ongeveer 2 seconden met de rest van het veld. De enige gedachte die vervolgens in mij op kwam was: “pak die atleet voor je.” Ik had het gevoel dat ik niet meer dichterbij kon komen, maar het mooie was dat ik het wel probeerde. 50m later merkte ik dat ik langzaam terreinwinst boekte. Op de finish net mijn voorganger geklopt en als 9e gefinisht.

Toen kwamen de tijden. Lange tijd stonden alleen de eerste 8 op het bord en ik zag 1.43 en een lijst aan 1.44 staan. Het spookte rond dat ik toch niet zo heel ver achter ze zat en dat een 1.47 niet onmogelijk zou zijn. De tijd: 1.46.46!  Een pr van meer dan 2 seconden, maar ook nog eens het A-limiet gelopen voor het EK in Helsinki. Het ongeloof is nog altijd aanwezig! Van de week zullen er dus plannen voor Helsinki gemaakt worden en zal de route van dit seizoen toch nog veranderd moeten worden. Ik ben natuurlijk hier heeel erg blij mee. Een beloning voor mijn harde werken! Ik had mijzelf vandaag een kans gegeven op een 1.47, maar dat ik hier zo hard loop was ook voor mij een verrassing. De droom om Olympiër te worden lijkt steeds meer een haalbaar doel. Over 4 jaar lijkt er toch een deur op een kiertje te staan en ik hoop deze natuurlijk wagenwijd open te gooien in de toekomst. Nu eerst maar genieten van deze tijd en focus weer vinden in de aankomende trainingen.

Officiele uitslagen:

1  KSZCZOT, Adam
POL
SB 1:43.83
2  KITUM, Timothy
KEN
PB 1:44.00
3  KINYOR, Job
KEN
1:44.17
4  LEWANDOWSKI, Marcin
POL
SB 1:44.34
5  LATHOUWERS, Robert
NED
PB 1:44.61
6  LUDOLPH, Sören
GER
PB 1:44.80
7  OLIVIER, André
RSA
PB 1:45.20
8  KIVUVA, Jackson
KEN
1:45.71
9  KUPERS, Thijmen
NED
PB 1:46.46
10  RIMMER, Michael
GBR
1:46.71
11  HAUTCOEUR, Kevin
FRA
1:56.39
 SCHERER, Matthew
USA
DNF
By | 2017-07-21T09:58:22+02:00 mei 28th, 2012|Internationaal|0 Comments