Fotograaf: Kees Nouws

Foto: Kees Nouws

In Gent mocht ik voor het eerst in de A-serie starten. Met een aantal sterke namen op papier en een haas zou het een mooie snelle race worden waar ik ook nog kansen op de winst zou hebben. Vanaf de start moest ik dus scherp zijn en proberen onder een eindtijd van 1.49.00 te komen, wat het limiet voor het EK indoor is.

Na een lange autorit aangekomen in Gent had ik gelijk de spanning in mijn lijf. Na even kort wat muziek te luisteren om wat te ontspannen begon ik samen met Victor Bouwman mijn warming up. Het lichaam voelde op zich goed, maar wel wat traag. Nog even kort met coach Eddy Kiemel gepraat: “Gewoon lekker rennen vandaag en je hebt kansen om te winnen, dus dat is alleen maar mooi.”  Meer was er niet nodig voor mij, want de focus lag al goed.

Na kort de race van Victor te hebben gezien (1.53.20) was het de beurt aan mij. Het startschot viel en het gaspedaal drukte ik tot de bodem in.

(De race waar ik in baan 6 start)

Iets te vlot startte ik waardoor ik me wat moest inhouden om achter de haas de bocht in te gaan. Vervolgens kostte het moeite om rustig te blijven lopen. Ik had het gevoel wat onhandig te lopen en een paar misstappen te maken om op een gepaste afstand van de haas te blijven. Wat ik niet wist was dat ik op dat moment een klein gaatje had geslagen met de concurrentie. Deze liepen ze echter tussen 300 en 400m weer dicht. Op 450m voelde ik toch echt dat de haas vertraagde en ik harder wilde, dus riep ik “WEG” en kon vervolgens lekker in mijn eigen pas de laatste 300m afleggen.

Op 200m voor de finish stond Victor in de binnenbaan te schreeuwen vanaf daar begon ik te pushen. Armen hoog, knieën hoog en gaan. De klok tikt de tijd weg, maar ik wist het al. Als ik win, dan loop ik die limiet sowieso. Zo gezegd zo gedaan en 1.47.99 op de klokken betekende ook nog dat ik de EK<23 limiet van 1.48.25 binnen had!

Ik had zelf gehoopt dat ik dit zou kunnen, maar dat het dan ook daadwerkelijk lukt geeft zo’n heerlijk gevoel. Voor even kon ik genieten van deze mooie prestatie, maar niet te lang.. De EK limiet is gelopen, dus alle pijlen zijn nu gericht naar Gotenburg! Een nieuwe spannende ervaring staat me daar te wachten en ik ben benieuwd wat Zweden me brengt!

(interview met Atletieknieuws)

By | 2017-07-21T09:58:22+02:00 februari 4th, 2013|Internationaal, Nationaal|1 Comment