De halve finale 800m stond op het menu. In de ochtend was ik wel in een goede stemming en was best wel relaxed. De spanning kwam later toen ik richting het stadion vertrok. Toch voelde ik me anders dan de dag ervoor. De spanning was wel hoog, maar toch voelde ik wel dat het speciaal was dat ik hier aan de start stond. Yuri Borzakovsky die toch wel een fenomeen is staat bij je in de serie. De vraag van Guido aan mij was dan ook: “wil mem op de foto na de tijd, of op de finish foto?” Natuurlijk op de finish foto, dus daar gingen we dan ook voor.

In het stadion was het behoorlijk druk in vergelijking met de dag ervoor want ook de speerwerpen finale was vandaag. Dit is toch wel leuker dan een half vol stadion. Starten ging vandaag weer goed en ik zat goed voorin. Het plan was 3e of 4e positie starten en ditmaal proberen uit de rug van de tegenstand te komen. Na 400m zat ik nog goed in de groep, maar ten opzichte van de vorige dag was de opening echt een stuk zwaarder. Toen er op 500m versneld werd moest ik dus ook vrij snel afhaken. Dit gaf me mentaal wel een klap en de opperste strijder werd niet gevonden. De laatste 200m mistte de overtuiging dus ook lichtelijk en liep uiteindelijk naar een 8e plaats toe in 1.50.37. Dit is natuurlijk een tijd waar ik vorig jaar blij mee zou zijn geweest, maar dit jaat er en ander persoon aan de start en ik was daniet echt blij. Het was gewoon op. Het herstel was toch zwaarder dan ik in eerste instantie dacht en dat maakt het interessantoe ik ervoor kan zorgen dat ik beter herstel van zo’n 1e ronde. Er staan nog een hoop mooie momenten te wachten, van dat ben ik zeker, en ik heb ontzettend veel geleerd. Deze ervaring neem ik allemaal mee!

 

Halve Finale 800 Thijmen from Losse Veter on Vimeo.

Robert Lathouwers deed in de halve finale wat van hem verwacht werd en finishte als 1e in zijn serie. Hij kwalificeerde zich hiermee voor de finale van de dag erna.

Dag 3
Robert liep in de finale naar een 6e plek toe. Hij liep op kop, maar had toch last van de afgelopen 2 dagen. De laatste 50m braken de vorige inspanningen hem op en finishte als 6e. Toch een erg gave prestatie, want in 2006 liep Bram Som in de finale (en won), in 2010 liep Arnoud Okken in de finale (en werd 4e) en dit jaar Robert Lathouwers. De volgende keer moet er dus weer een andere naam in de finale en hopelijk ben ik dat!

By | 2017-07-21T09:58:22+02:00 juni 30th, 2012|Internationaal|0 Comments